Veel gestelde vragen

Print

Wat is de kans om door te schuiven binnen ons complex?

Verhuizen naar een andere passende woning binnen ons complex zal niet eenvoudig zijn. We hebben gemerkt dat veel mensen die wens hebben. Er zullen maar een zeer beperkte hoeveelheid woningen beschikbaar komen en die moeten dan ook nog passen bij je wensen en rechten.

En als er meer vraag is dan aanbod gelden de algemene regels van voorrang zoals ook beschreven in hoofdstuk 5 van het Sociaal Plan.

Pas als het 100% zeker is dat mensen niet terugkeren naar hun woning, kan deze woning aangeboden worden aan mensen die willen doorschuiven. Daarom zal er pas laat binnen het proces echt zekerheid zijn of er een andere passende woning voor je is binnen het complex. Op zijn laatst zal dit drie maanden voor oplevering van de woningen zijn.

Ons advies is:

  1. Geef je wens door aan de bewonersbegeleider van Eigen Haard. Deze zal met iedere bewoner een afspraak maken en dus inventariseren wat de wensen zijn van alle bewoners. Die zal het beste inzicht hebben in de kansen die je maakt voor een passende woning binnen het complex.
  2. Wees heel specifiek in wat je wensen zijn. Denk hierbij aan hoeveel slaapkamers, grote van je leefruimte, welke verdieping, gelijkvloerse woning of niet, enzovoorts.
  3. Ga met je (toekomstige) stadsvernieuwsurgentie toch ook actief zoeken op woningnet buiten het complex. Hierdoor verhoog je de kans op een woning die past bij de wensen die je hebt.