Veel gestelde vragen

Print

Hoe zit dat nou precies met de zonnepanelen?

Alleen de bewoners die kiezen voor zonnepanelen betalen ook een maandelijkse prijs voor de zonnepanelen. Eigen Haard geeft de garantie dat deze prijs altijd lager is dan de opbrengst aan energie.

In de praktijk merk je niets van de zonnepanelen. Je ziet alleen in je energieafrekening van de maand wat de panelen hebben opgeleverd aan energie. Alle die energie wordt direct teruggeleverd naar het stroomnet. En dat dit wordt verrekend met je verbruik. Het is dus niet zo dat als je voor zonnepanelen kiest je alleen maar die energie kan en moet gebruiken van die panelen.

Technisch: Alle energie die ze opwekken wordt bijgehouden in een kastje in je meterkast en is weer gekoppeld aan je reguliere slimme meter die uitgelezen wordt door je energieleverancier. En stroomde er vroeger alleen maar energie naar je toe, nu stroomt er ook energie naar het stroomnet toe. Je bent een kleine energiecentrale geworden.

De bewoners die op de bovenste verdiepingen wonen krijgen de eerste keus maar zijn niet verplicht ze te nemen. Er zijn maar voor ongeveer 1/3 van de bewoners zonnepanelen beschikbaar. Lees voor meer informatie ook de uitgebreide blogpost die we er over hebben geschreven.

Wat zegt het concept projectplan van april 2021 erover?

Het dak aan de voorgevel van het complex Indië 2 is uitermate geschikt voor zonnepanelen. Maar het is ook een gemeentelijk monument. Alleen de bovenste woningen kunnen in aanmerking komen voor de zonnepanelen die op het dak gelegd worden.

Technische Brochure Hoofdstuk 2.7

En in hoofdstuk 3.5 Servicekosten worden de kosten voor het zonnestroom systeem genoemd: 8 euro per maand.