Overleg met Eigen Haard 14 mei 2018

Vandaag hebben we het zoals bijna elke vergadering gehad over de voortgang van de technische onderzoeken. Alle resultaten zijn nu op één na (het bodemonderzoek) binnen. Van een ander is er al wel een concept binnen maar nog niet het definitieve rapport.

We hebben uitleg gekregen over de onderzoeken van constructeur en architect en hebben vragen aan ze kunnen stellen. Er is nu een goed beeld ontstaan van de staat van het pand en wat er volgens de technische partijen zou moeten gebeuren om dit pand naar de huidige standaarden te brengen. Het laatste nog niet ontvangen onderzoek zal daar geen verandering in brengen.

Eigen Haard gaat aan de hand van de adviezen en de onderzoeken nu een voorkeursscenario opstellen. Dit is een A4tje aan tekst waar Eigen Haard uitleg geeft waarom het kiest voor een bepaalde plan van aanpak. Hier is nog niets in detail uitgewerkt. Dit gebeurd in de volgende fase (de ontwikkelingsfase). Wij als bewonerscommissie zullen natuurlijk over het voorkeursscenario in gesprek gaan met Eigen Haard.

Als het voorkeursscenario definitief is wordt het voorgelegd aan de bewoners tijdens de bewonersavond van 2 juli 2018. Uitnodigingen hiervoor volgens nog. Om deze avond goed te laten verlopen hebben we nog twee overleggen met Eigen Haard ingepland in juni.