Wij hebben het voorkeursscenario goedgekeurd

Vandaag 23 juli hebben wij als bewonerscommissie het voorkeursscenario wat is gepresenteerd tijdens de bewonersavond goedgekeurd. We hebben gecontroleerd of de technische onderzoeken naar behoren zijn uitgevoerd en of de daarin staande conclusies juist zijn. We hebben, om dit zeker te weten, ook een second opinion aangevraagd. Deze kwam tot dezelfde conclusies als de onderzoeken met een paar nuance verschillen.

De ambities van Eigen Haard om de woningen tot de huidige bouwstandaard te brengen en de aangetaste fundering vraagt om ingrijpende renovatie met funderingsherstel van de 85 woningen en 1 BOG – eenheid. De woningen zullen na de renovatie allen in het sociale huursegment blijven en alle bewoners met een vast huurcontract hebben garantie op terugkeer naar hun eigen woning.

Nu moet het bestuur van Eigen Haard het scenario ook nog goedkeuren en dan beginnen in september de gesprekken met Eigen Haard over het ontwerpplan. Hierin wordt tot in detail vastgelegd wat er gaat gebeuren en wordt er een sociaal plan opgesteld voor de bewoners. Tijdens deze gesprekken zullen we ook contact zoeken met iedere bewoner zodat we zeker weten dat we jullie belangen behartigen tijdens deze gesprekken.

Lees hier onze aanbeveling